På nyttårsaften hadde vi Daimiskake til dessert !
Oppskriften har jeg fått av mamma.
DAIMISKAKE
Bunn :
3 eggehviter
120 g sukker
120 g malte hasselnøtter
Pisk først eggehvite og sukker stivt, så vender du de malte mandlene i.
Ha røren i en smurt 24 kakeform.
Stek kaken på 180 gr i ca 30 minutter.
Avkjøl.
Fyll :
3 eggeplommer
140 g sukker
2 ss sterk kaffe eller likør
5 dl kremfløte
2 doble plater med Daim sjokolade
Pisk eggeplommer og sukker.
Ha i kaffe eller likør ( jeg brukte espresso )
Pisk fløten for seg selv til det blir krem.
Vend eggeplomme blandingen inn i kremen.
Knus Daim sjokoladen i passende biter og vend dette inn i massen.
Hell fyllet på den avkjølte bunnen ( nå er formen på ).
Sett kaken i fryseren.
Ikke helt sikker på hvor mange timer det tar før det har blitt til is, men jeg lagde kaken kl 15,
og vi spiste av den kl 21 ;)
Servert på Astrid turi-design fra figgjo flint.
Absolutt min favoritt !
En kake med gode minner :)
6 kommentarer:
Seriøst god kake :) Nesten litt for god, faktisk :)
Riktig godt nyttår til deg og dine :) Gler meg til å følgje med på dei fine retroskattane du finn i 2014 :)
Klem, Kristin
Åh, den kaka der lager mor min og, kjempegod!
Ååååh, den eeer så god!! Må lage til sneipen sin bursdag kjenner jeg ;)
Godt nytt år, Janne!!!
Nyyydelig kake!! Men brukte du mandler eller hasselnøtter... ;o)
Hilsen Line i Oslo.
Hei Line :)
Denne gangen brukte jeg både mandler og hasselnøtter. Men det er best med bare hasselnøtter.
Anbefales !
Janne
Daimiskake bruker min mamma å bake hver jul! ;) Og den er jo bare såå god! :) Ønsker deg en fin mandag!
klem
Legg inn en kommentar